Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologie člověka a ekologie (KBI / PBICE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PBICE - Biologie člověka a ekologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, dějiny anatomie.2. Anatomické názvosloví.3. Soustava kosterní.4. Soustava svalová.5. Tělní tekutiny.6. Krevní oběh.7. Srdce.8. Soustava dýchací.9. Soustava trávicí.10. Výživa.11. Soustava močová.12. Soustava pohlavní.13. Imunitní systém.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je podat přehled současných znalostí o biologii člověka a nových pohledů na antropogenezi. V návaznosti na předmět Genetika a Fyziologie živočichů a člověka je předmět zaměřen nejen na anatomii lidského těla, ale i na základní problematiku dědičných poruch. Zdůrazněny jsou i ekologické aspekty zdravého životního prostředí a životního stylu, pro harmonický rozvoj lidské populace. Praktická cvičení rozvíjejí teoretickou část výuky.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:1. Aktivní účast na praktických cvičeních.2. Teoretická připravenost na praktická cvičení, která bude kontrolována formoupísemných testů a ústního zkoušení.3. Vypracované protokoly z určených praktických cvičení.4. Seminární práce v PowerPoint na zadané téma v rozsahu nejméně 60 obrazovek. Zkouška je ústní nebo písemn dle upřesnění vyučujícího.

Garant

RNDr. Martin Kuneš, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Martin Kuneš, Ph.D.RNDr. Michal Hruška