Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologický monitoring (KBI / PBIMO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PBIMO - Biologický monitoring, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod2. Monitoring životního prostředí3. Biologický monitoring ? využití bioindikátorů ke stanovení působení ekofaktorů v ekosystému4. Bioindikace s využitím epifytických lišejníků a řas5. Mezinárodní environmentální projekt EU: AQUA - TEMPUS6. Planktonní organizmy jako bioindikátory čistoty vody7. Vodní makrofyty jako indikátory čistoty vody8. Geobotanický monitoring ? krajina, ekosystém9. Geobotanický monitoring ? fytocenóza, populace, druh10. Bioindikační skupiny živočichů I11. Bioindikační skupiny živočichů II12. Chemický monitoring ? stanovení kvality vody I13. Chemický monitoring ? stanovení kvality vody II14. Monitoring ekologických a geomorfologických struktur15. Zápočty

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je po stránce teoretické i praktické seznámit studenty se základními principy monitorování přírody a životního prostředí. Vybrané metody biomonitoringu seznamují studenty s principy geobotanického, zoologického, ekologického i chemického monitorování.

Požadavky

Pro úspěšné udělení zápočtu je nutná aktivní účast při teoretické i praktické výuce v laboratorních cvičeních a předložení protokolů na vysokoškolské úrovni.

Garant

doc. RNDr. Zuzana Wagnerová, CSc.