Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biomy kontinentů (KBI / PBIOM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PBIOM - Biomy kontinentů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Strukturní vlastnosti ekosystémů, globální ekologické faktory, hierarchická povaha přírodních systémů a význam škál2 Vztah organismů k prostředí na stanovišti a k sobě navzájem, vztah k prostoru a k času3 Dynamika a determinovanost ekosystémů zachováním ekologických režimů, ekologická sukcese, kvartér, funkce bioty, příklad rostlin4 Funkce bioty v ekosystémech: živočichové - příklad bezobratlých5 Funkce bioty v ekosystémech: živočichové - příklad obratlovců6 Tropické deštné lesy a mangrove7 Tropické savany a stepi8 Pouště a terestrické slanomilné ekosystémy9 Mediteránní tvrdolistý les10 Temperátní opadavý les11 Tajga a rašeliniště12 Tundra a alpinské vysokohoří13 Vliv člověka na krajinu, globální klimatická změna, dopady a adaptace

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty bakalářského stupně s formováním, strukturní a funkční povahou základních typů přírody rozmístěných do soustavy zonálního uspořádání na kontinentálním povrchu Země.

Literatura

Archibold O.W. Ecology of World Vegetation. London, 1995. Begon M., Harper J.L., Townsend C.R. Ekologie. Jedinci, populace a společenstva. Olomouc, 1997. ?gren G. I., Andersson F.O. Terrestrial ecosystem ecology. Principles and application. Cambridge, 2012. Walter H. Vegetation of the Earth and Ecological Systems of the Geo-biosphere. Berlin, 1985.

Požadavky

Klasifikovaný zápočet na základě písemného testu. Uchazeč musí test splnit nejméně na 50 %.

Garant

prof. RNDr. Pavel Kovář, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Pavel Kovář, CSc.