Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologické pokusy ve škole (KBI / PBPSK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PBPSK - Biologické pokusy ve škole, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Struktura komplexní experimentální činnosti a její pojetí experimentální činnosti ve vyučování biologii2. Demonstrační experiment3. Žákovský frontální experiment4. Žákovský laboratorní experiment5. Domácí žákovské experimenty6. Podíl experimentu při rozvoji logického myšlení7. Podíl experimentu na vytváření senzomotorických dovedností8. Kontrola a hodnocení experimentální činnosti v biologii9. Diagnostické metody a jejich použití při experimentální činnosti žáků10. Experimentální úloha jako součást diagnostických metod11. Hodnocení experimentálních výkonů žáků12. Náměty experimentálních činností v jednotlivých biolog. kapitolách učiva a jejich ověření13. Náměty experimentálních činností v jednotlivých biolog. kapitolách učiva a jejich ověření14. Náměty experimentálních činností v jednotlivých biolog. kapitolách učiva a jejich ověření

Získané způsobilosti

Seznámit posluchače s typy experimentů v biologii a jejich významu a funkcí při předávání nových poznatků žákům v pedagogickém procesu. S použitím experimentů jako nástroje k ověřování poznatků teoretických a jejich utvrzování.

Literatura

Pazourková, Z. Botanická mikrotechnika. UK, Praha, 1986. Boháč, Ivan. Cvičení z biologie pro I. ročník gymnázia. 1. vyd. Praha, 1983. Boháč, Ivan. Cvičení z biologie pro II. ročník gymnázií. Vyd. 1. Praha, 1980. Machová, Jitka. Cvičení z biologie pro III. ročník gymnázia. 1. vyd. Praha, 1984. Stoklasa, Jan. Vytváření didaktických dovedností učitele biologie. Praha, 1984.

Požadavky

Každý posluchač vytvoří pět námětů na experimentální činnosti žáků věkové skupiny pro kterou je jako učitel připravován z biologické disciplíny jemu nejbližší. Některé z nich (náhodně vybrané ) bude demonstrovat. Na konci semestru si mohou posluchači návody vzájemně poskytnou a tak si vytvoří osobní kartotéku školních biologických pokusů použitelných v praxi.

Garant

PhDr. Ivo Králíček

Vyučující

PhDr. Ivo Králíček