Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie životního prostředí (KBI / PCHZR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PCHZR - Chemie životního prostředí, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Definice a charakteristika základních pojmů.2. Ekotoxikologie.3. Interakce organismu s kontaminanty a polutanty, akumulace.4. Osud kontaminantu v životním prostředí.5. Globální problémy ŽP.6. Problémy ŽP v ČR.7. Atmosféra ? specifické problémy vybraných polutantů a jejich řešení.8. Hydrosféra ? specifické problémy vybraných polutantů a jejich řešení.9. Pedosféra ? specifické problémy vybraných polutantů a jejich řešení.10. Vliv životního prostředí na bezpečnost potravinových zdrojů.11. Energetika.12. Vybraná témata odpadového hospodářství

Získané způsobilosti

Cíl předmětu: Cílem předmětu je rozvinout znalosti problematiky chemie ŽP, které studenti získali v průběhu magisterského studia a podrobněji se zaměřit na vybrané významné kontaminanty v životním prostředí z pohledu jejich chemické interakce s jednotlivými složkami ŽP, transportu, toxicity. Kromě toho je část přednášek zaměřena na vliv ŽP na bezpečnost potravinových zdrojů a na aktuální problematiku energetických zdrojů a jejich vliv na ŽP.

Požadavky

Student absolvuje písemný test. V případě 70% úspěšnosti absolvuje ústní zkoušku.

Garant

doc. RNDr. Vlastimil Dohnal