Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika biologie pro ZŠ 2 (KBI / PDZS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PDZS2 - Didaktika biologie pro ZŠ 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vyučovací formy2. Vyučovací metody3. Materiální prostředky ve výuce4. Projektování ve výuce5. Hodnocení ve výuce6. Inovace vyučováníCvičení:Vyučování přírodopisu v 7., 8. a 9. ročníku ZŠ- vyučovací hodina- hodina laboratorních prací- školní projekt- pěstitelství- mimoškolní aktivity- využití ICT ve výuce

Získané způsobilosti

Naučit budoucí učitele strávně transformovat vědecké pojmy z biologie do úrovně daného věku žáků. Správně stanovit výchovně vzdělávací cíle se zřetelem k ekologické výchově. Naučit studenty správné volby metod, forem práce, používání pomůcek. Studenti by měli zvládnout strukturaci učiva, pracovat se základními pojmy. Mají se naučit vést praktická zaměstnání v hodině i vedení laboratorních cvičení.

Literatura

Altmann, Antonín. Biologický náčrtník. 2. vyd. Praha, 1975. Altmann, Antonín. Metody a zásady ve výuce biologii. 1. vyd. Praha, 1975. Altmann, Antonín. Organizační formy ve výuce biologii. Praha, 1972. Altmann, Antonín. Přírodniny ve vyučování přírodopisu a biologii. Vyd. 1. Praha, 1966.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích a zpracování zadaných úkolů, zápočtový test.

Garant

PhDr. Ivo Králíček

Vyučující

PhDr. Ivo KrálíčekPhDr. Ivo Králíček