Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fylogeneze a systém bezestrunných (KBI / PFSBE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PFSBE - Fylogeneze a systém bezestrunných, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do zoologie. Protozoa. Flagellata, Rhizopoda, Cnidosporidia, Sporozoa: charakteristika, biologie, systém.2. Protozoa - Ciliata: charakteristika, biologie, systém. Vznik mnohobuněčnosti.Parazoa, Porifera: charakteristika, biologie, systémMetazoa, Mesozoa, Cnidaria: charakteristika, biologie, systém.3. Cnidaria - dokončení. Ctenophora: charakteristika, biologie,systém.4. Ctenophora - dokončení. Bilateria, Protostomia - charakteristika. Plathelminthes, Entoprocta, Nemertini: charakteristika, biologie, systém.5. Nemathelminthes, Priapulidea, Mollusca: charakteristika, bio-logie, systém.6. Mollusca - dokončení. Sipunculida, Echiurida - charakteristika, biologie, systém.7. Annelida, Onychophora, Tardigrada, Linguatulida - charakteristika, biologie, systém.8. Trilobitomorpha, Chelicerata - charakteristika, biologie, systém.9. Chelicerata - dokončení. Branchiata - charakteristika, biologie, systém.10. Branchiata - dokončení. Tracheata, Symphyla, Pauropoda, Diplopoda, Chilopoda - charakteristika, biologie, systém.11. Entognatha, Ectognatha - charakteristika, biologie, systém.12. Ectognatha - pokračování.13. Ectognatha - pokračování.14. Tentaculata, Deuterostomia, Enteropneusta - charakteristika, biologie, systém.15. Echinodermata, Chaetognatha - charakteristika, biologie, systém.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je podat posluchačům ucelený a zobecňující pohled na říši živočichů, který je předpokladem odborného a moderního vyučování biologie na školách I. a II. cyklu a výchovy k ochraně životního prostředí.

Požadavky

Zápočet - docházka na cvičení. Zpracované protokoly. Splnění zadaných úkolů.Zkouška - skládá se z části písemné (test), praktické (poznávání živočichů a jejich bioekologie) a ústní (znalost odborných termínů a předepsané látky).Zveřejňují se pouze okruhy učiva.

Garant

prof. RNDr. Jaroslav Smrž, CSc.