Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fylogeneze a systém bezestrunných (KBI / PFYSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PFYSB - Fylogeneze a systém bezestrunných, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Říše Protista, samostatnost, organely, ekologie a biologie volně žijících, morfologie a cykly parazitů: Kinetoplasmida, Parabasala, Diplomonadea, Choanoflagellida, Rhizopoda (=Amoebozoa) (polyfylie!), Granuloreticulosa, Actinedida (polyfylie!), Apicomplexa, Cilliophora2. Říše Animalia, symetrie, tkáně, Placozoa, Porifera, Radialia, Diblastica: Cnidaria, parazitismus = redukce: Myxozoa, "Mesozoa",3. Ctenophora, nepříbuznost s Cnidaria, Bilateralia, Triblastica, Acoelomorpha, Platyhelmintes, Entoprocta, Nemertea - nepříbuznost s Platyhelmintes4. Gastrotricha, Nematoda, Nematomorpha, Kinorhyncha, Loricifera, Priapulida5. Rotatoria, Acanthocephala, Micrognathozoa + Gnathostomulida, Cycliophora6. Annelida, Pogonophora,Myzostomida7. Tardigrada, Onychophora, Arthropoda ? charakteristika, Chilopoda, Diplopoda8. Arthropoda: Chelicerata9. Arthropoda: Pancrustacea10. Arthropoda: Insecta11. Mollusca12. Sipunculida, Echiurida, Bryozoa, Phoronida, Brachiopoda, Chaetognatha, Deuterostomia: Echinodermata, Hemichordata13. rezerva

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je získat ucelený a zobecňující pohled na říši živočichů, rozvinout základní poznatky o biologii, morfologii, anatomii, systému a fylogenezi jejích významných zástupců.

Požadavky

Zápočet - docházka na cvičení. Zpracované protokoly. Splnění zadaných úkolů.Zkouška - skládá se z části písemné (test), praktické (poznávání živočichů a jejich bioekologie)a ústní (znalost odborných termínů a předepsané látky).

Garant

prof. RNDr. Jaroslav Smrž, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jaroslav Smrž, CSc.Mgr. Petr Bogusch, Ph.D.