Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie živočichů (KBI / PFYZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PFYZZ - Fyziologie živočichů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do fyziologie živočichů a člověka2. Fyziologie trávicích soustav - jednota struktur a funkcí organizmu3. Dýchací soustavy živočichů4. Oběhové soustavy živočichů5. Tělní tekutiny, imunita, obrana organizmu před antigeny a rizikovými faktory životního prostředí6. Metabolismus, přeměny látek a energií7. Vylučovací soustavy, exkrece, osmoregulace, homeostáza8. Úvod do fyziologie řídících soustav organizmu9. Fyziologie žláz s vnitřní sekrecí, fyziologie rozmnožování10. Neuron, synapse, nervové dráhy, fylogeneze nervového systému11. Receptory a smyslové orgány12. Fyziologie svalů a pohybu13. Chování, paměť, učení, integrační mechanizmy, vyšší nervové funkce

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními fyziologickými procesy, které probíhají v živém organismu v přirozených podmínkách životního prostředí a v omezeném rozsahu i s patofyziologickými procesy - včetně mechanismů, jak jim předcházet. Cílem i prostředkem je studium funkcí živých organismů, vysvětlení účelnosti trojrozměrných živých a dynamicky se měnících anatomických struktur a podstaty všech klíčových funkcí hlavních taxonů živočišné říše.

Požadavky

Požadavky na zápočet:A) Docházka na cvičení bez absencíB) Teoretická připravenost na praktická cvičení podle materiálů. Příprava studentů může být kontrolována formou písemných testů a ústního zkoušení.C) V určeném termínu odevzdané protokoly ze všech cvičeníD) Všechny úkoly vypracované v souladu s požadavky - upřesněnými vždy na prvním cvičení,zejména:a) každý úkol musí mít uvedenu metodiku, cíl a postup; použitý materiál a pomůcky; zjištěné výsledky, vyhodnocení výsledků, závěrb) testy - uvedené v návodech - musejí být vypracovány bez chybc) k otázkám - uvedeným v návodech - musejí být vypracovány odpovědiZkouškaZkouška je ústní nebo písemná v rozsahu 20 až 30 minut dle upřesnění vyučujícího.

Garant

RNDr. Martin Kuneš, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Martin Kuneš, Ph.D.RNDr. Michal Hruška