Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geobotanika (KBI / PGBOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PGBOT - Geobotanika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) biodiverzita,2) indikátory biodiverzity,3) migrace a disperze rostlin v prostoru a čase,4) mezidruhová a vnitrodruhová konkurence,5) ochrana přírody a populační ekologie,6) invaze a expanze,7) stabilita a struktura rostlinných společenstev,8) změny vegetace,9) fytocenologické metody,10)ekologická stabilita a udržitelnost.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je prohloubení znalostí vybraných fenoménů geobotaniky včetně získání zkušenosti ve sběru, zpracování a vyhodnocení botanických dat z terénu.

Literatura

Primack, R. B. A primer of conservation biology. Inc. Publishers, Sunderland, Massachusetts, U. S., 2000. Pyšek P. et al. Catalogue of alien plants of the Czech Republic (2nd edition): checklist update, taxonomic diversity adn invasion patterns. 2012. Begon, M. et al. Ecology. From individuals to ecosystems. Blackwell Publishing, Oxford, 2006. Chytrý M. et al. Flora and vegetation of the Czech Republic. Preslia Praha, 2012.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, 70% úspěšnost testu, seminární práce.

Garant

RNDr. Romana Prausová, Ph.D.