Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Meteorologie a ochrana ovzduší (KBI / PMEOO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PMEOO - Meteorologie a ochrana ovzduší, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Struktura Země, oceány, pevniny, atmosféra; blízké kosmické okolí.2. Biosféra; Meteorologie jako věda o atmosféře Země.3. Globální proudění v atmosféře Země a jeho příčiny.4. Ukázky ze synoptické meteorologie - předpověď počasí.5. Ukázka z dynamické meteorologie: vertikální pohyby v atmosféře.6. Ukázka z dynamické meteorologie: horizontální pohyby v atmosféře.7. Termodynamika a tepelný režim povrchu Země.8. Průběh průměrných teplotních parametrů při povrchu Země.9. Elektrosféra Země všeobecně.10. Elektrosféra a biosféra.11. Lokální a globální znečišťování atmosféry a hydrosféry.12. Nefotonová záření v atmosféře.13. Změny v atmosféře a vymírání druhů.14. Člověk a život ve vesmíru (Rezerva)

Získané způsobilosti

Naučit studující kritickému myšlení. Naučit je kritickému posuzování toho, co může anebo co má podstatný vliv na daný stav (tj. "okamžité" následky), anebo co může anebo má vliv spíše dlouhodobý (tj. následky se dostavují pozvolna, pro laiky nepostřehnutelně). Naučit je používat metod jednoduché matematiky, které při správném použití a interpretaci poskytují zvýšení jistoty předpovědi jevů.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. Předložit slušně zapsaný kompletní obsah přednášek a cvičení.2. Docházka na cvičení, alespoň 10 ze 13 plánovaných.Požadavky ke zkoušce:a) Zopakovat fyziku středoškolskou podle gymnaziálních programů.b) Umět řešit jednoduché úlohy podle příkladů ze cvičení.c) Umět úhledně a přesně kreslit přehledné náčrtky na tabuli při výkladu zásadních souvislostí. K výkladu používat jednoduché matematiky (přesněji lze říci: počtů).

Garant

Miroslav Ouhrabka, CSc.

Vyučující

Miroslav Ouhrabka, CSc.Miroslav Ouhrabka, CSc.