Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná a anorganická chemie (KBI / POACH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / POACH - Obecná a anorganická chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáška:1) Atom (stavba jádra, stavba obalu, postavení v PSP, radioaktivita)2) Chemická vazba3) Chemické reakce a chemické rovnice4) Homogenní a heterogenní směsi5) Chemická kinetika a termodynamika6) Acidobazické reakce7) 1.sk. PSP (vodík a alkalické kovy), 2.sk. PSP (hořčík a kovy alkalických zemin), 3.sk.PSP (bor a hliník)8) 4.sk. PSP (uhlík, křemík, cín, olovo), 5.sk. PSP (dusík, fosfor, arsen), 6.sk. PSP (kyslík, síra)9) 7.sk. PSP (halogeny), 8.sk. PSP (vzácné plyny), kovy 12.sk. PSP (zinek, kadmium, rtuť)10) 3.-11.sk PSP (přechodné kovy titan, vanad, chrom, mangan, železo, kobalt, nikl, měď, stříbro, zlato)11) ElektrochemieLaboratorní cvičení z obecné a anorganické chemie1) bezpečnost v laboratoři a práce se sklem2) Vážení a příprava roztoku3) Ředění a měření hustoty4) Krystalizace5) Srážení6) Destilace7) Sublimace8) Kyseliny a zásady9) Redoxní reakce10) Komplexní sloučeniny11) Titrace

Získané způsobilosti

Pochopit vztah struktury atomu, podstaty chemické vazby a zákonitostí chemického děje.Osvojit si základní poznatky o anorganických látkách.

Požadavky

Podmínky splnění určují vyučující na začátku semestru.

Garant

PharmDr. Michal Novotný, Ph.D.

Vyučující

PharmDr. Michal Novotný, Ph.D.Ing. Karel Musil