Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organická chemie a biochemie (KBI / POCHB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / POCHB - Organická chemie a biochemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek a laboratorních cvičení:Izomerie (konstituční, stereoizomerie ? optická, konfigurační, konformační).Alkany (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, radikálové reakce).Alkeny (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, adiční reakce).Alkyny (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, adiční reakce, alkylace).Halogenalkany (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, substituce a eliminace).Aromatické uhlovodíky (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, substituce, I a M efekty).Alkoholy a fenoly (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, oxidace a redukce).Ethery, epoxidy, thioly, sulfidy (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, přesmyky).Aldehydy a ketony (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita).Karboxylové kyseliny a nitrily (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita).Halogenidy a anhydridy karboxylových kyselin (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, nukleofilní acylová substituce).Estery a amidy karboxylových kyselin (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, nukleofilní acylová substituce).Aminy (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, substituce, diazotace).Polymery (typy přípravy, struktura a fyzikální vlastnosti, kopolymery, polymery se stupňovitým růstem).Sacharidy (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, použití).Lipidy (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, použití).Aminokyseliny a bílkoviny (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, použití).Nukleové kyseliny (názvosloví, vlastnosti, příprava, reaktivita, použití).Vitaminy (rozdělení, vlastnosti).

Získané způsobilosti

Seznámit se s laboratorní technikou, základními operacemi, stavbou aparatur, metodami syntézy, identifikace a separace organických sloučenin. Přispět k vytváření manuálních dovedností a návyků, nezbytných pro úspěšnou práci v laboratoři..

Požadavky

Zkouška- písemná část (podmínkou splnění je správné řešení minimálně 60% úloh testu)- ústní zkouška (vyžaduje znalost přednášeného učiva včetně aplikací). Podmínky udělení zápočtu budou vždy stanoveny vyučujícím během úvodního cvičení.

Garant

doc. PharmDr. Kamil Musílek, Ph.D.

Vyučující

doc. PharmDr. Kamil Musílek, Ph.D.PharmDr. Michal Novotný, Ph.D.