Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pěstitelské praktikum - blok (KBI / PPEPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PPEPR - Pěstitelské praktikum - blok, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz bude realizován v Botanické zahradě léčivých rostlin Univerzity Karlovy v Praze - Farmaceutické fakulty v Hradci Králové. Studenti budou seznámeni s následující problematikou:1. Hygiena a bezpečnost práce na zahradě2. Pěstitelské nářadí a nástroje3. Zpracování půdy, setí a sázení, přihnojování, zakládání kompostů4. Ochrana zahradních plodin proti škodlivým činitelům (choroby, škůdci, plevele)5. Pěstování zeleniny6. Pěstování květin (letničky, dvouletky, trvalky)7. Pěstování pokojových a skleníkových květin8. Zakládání a ošetřování skalek, okrasné zahrady9. Pěstování a sklizeň léčivých rostlin

Získané způsobilosti

Rozvoj a prohloubení praktických pěstitelských znalostí a dovedností

Literatura

Toogood A. American Horticultural Society Plant Propagation: The Fully Illustrated Plant-by-Plant Manual of Practical Techniques. Dorling Kindersley, London, 1999. Koupil S., Peštová D., Konečný V. Praktická cvičení ze zahradnictví. Státní pedagogické nakladatelství, Praha, 1973.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu: Aktivní účast na cvičeních a vypracování protokolů ze cvičení.

Garant

RNDr. Jan Košnar, PhD.