Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pěstitelství a chovatelství (KBI / PPEST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PPEST - Pěstitelství a chovatelství, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program přednášek:1. Úvod do rostlinné výroby2. Biologie zemědělských plodin3. - 4.Ovocnictví5. - 6.Zelinářství7. Pěstování léčivých a kořeninových rostlin8. - 9. Květinářství a Sadovnictví10. Úvod do živočišné výroby, chov skotu, prasat a koní11. Chov drůbeže12. Chov ovcí a kožešinových zvířat13. Chov domácích a terarijních zvířatProgram cvičení:1. Morfologie hlavních zemědělských plodin2. Morfologie ovocných plodin. Určování odrůd3. Řez ovocných plodin4. - 5. Druhy zelenin, osivo, přepěstování sadby6. Poznávání léčivých rostlin v botanické zahradě7. Letničky (druhy, osivo) Trvalky - cibulovité, hlíznaté květiny, růže8. Pokojové rostliny - druhy9. Zahradní architektura10.Plemena hlavních druhů hospodářských zvířat, morfologie, exteriér11.Chov drůbeže (video, seminář)12.Chov ovcí a kožešinových zvířat (video a seminář)13.Chov domácích a terarijních zvířat - seminář

Získané způsobilosti

Seznámit posluchače s praktickými zemědělskými disciplínami. Aplikovat poznatky získané z předchozích biologických disciplín při pěstování rostlin a chovu zvířat. Získané znalosti a dovednosti uplatnit při výuce předmětu Pěstitelské práce na ZŠ a při mimoškolní zájmové činnosti.

Požadavky

Požadavky pro zápočet:- docházka na cvičení, tolerují se maximálně dvě neúčasti (vyjímky PdF - seminární práce)- prezentace v PPT o vybraném chovu zvířat, nebo pěstování zvláštních druhů rostlin Požadavky na zkoušku:- část písemná - splnění písemného testu (75% bodů)- část ústní - každý student si vylosuje 3 otázky z různých oblastí pěstování a chovatelství.

Garant

doc. Ing. Jiří Tůma, CSc.