Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslové technologie a ŽP (KBI / PPTZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PPTZP - Průmyslové technologie a ŽP, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Technologie úpravy vod, vody podzemní a povrchové2. Technologie čištění odpadních vod, mechanické, biologické a chemické čištění3. Tenzidy, výroba, použití, ochrana prostředí4. Procesy zpracování dřeva a usní,5. Hlavní potravinářské techologie I, ochrana prostředí6. Hlavní potravinářské technologie II,ochrana prostředí7. Slikátový průmysl, ochrana prostřed8. Průmysl zpracování síry, ochrana prostředí9.Průmysl dusíku, ochrana prostředí10. Výroby průmyslových hnojiv ochrana prostředí11. Metalurgie, ochrana prostředí12. Elektrotechnický průmysl, ochrana prostředí13.Petrochemický průmysl, ochrana prostředí14. Aktuální problémy regionucvičení:1.Energetické procesy, odsiřování spalin, úprava užitkových vod2.Exkurze Elektrárna3.Úprava pitných vod4.Exkurze Úpravna vody5.Technologie čištění odpadních vod6.Exkurze Čistírna odpadních vod7.Chemické technologie a ochrana prostředí8.Exkurze Chemické závody9. Potravinářské výroby10.Exkurze 11.Koželužství, opatření k ochraně prostředí,12.Exkurze koželužna13.Pivovarství, lihovarství, kontrola jakosti14.Exkurze Pivovar a lihovar

Získané způsobilosti

Seznámit studenty se základními technologiemi, včetně technologií ochrany prostředí a poučit je o možnostech a způsobech využívání technologických schémat při seznamování s ekologickou problematikou v regionu.

Požadavky

Podle článku 15. Studijního a zkušebního řádu VŠP.Podmínkou přístupu ke zkoušce je zápočet z předmětu Cvičení z technologie a ochrany prostředí (včetně absolvování předepsaného počtu exkurzí) Zkouška ústní - otázky z přednesené problematiky, podmínka znalost a pochopení přednesené látky a principů chemických technologiíckých operací a technologií ochrany prostředí (60% úspěšnost)

Garant

doc. RNDr. Vlastimil Dohnal

Vyučující

doc. RNDr. Vlastimil DohnalPharmDr. Adam Skarka, Ph.D.Mgr. Pavel Buček, Ph.D.Ing. Karel MusilPharmDr. Adam Skarka, Ph.D.