Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přírodní toxiny (KBI / PRTOX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PRTOX - Přírodní toxiny, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. základy toxikologie, toxikokinetiky,2. intoxikace a jejich projevy,3. organotropní vlastnosti přírodních toxinů - biotoxinů,4. mykotoxiny, sekundární metabolity toxinogenních vláknitých mikroskopických hub, rozdělení a výskyt v lidském prostředí,5. akutní a chronická toxicita, karcinogenita,6. výskyt mykotoxinů v potravinách, životním a pracovním prostředí člověka.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty se ze základy toxikologie, toxikokinetiky, znalosti intoxikací a jejich projevů na základě znalostí organotropních vlastností přírodních toxinů ? biotoxinů, tj. toxiny přírodního původu. Hlavní pozornost bude věnována zejména mykotoxinům, sekundárním metabolitům toxinogenních vláknitých mikroskopických hub, jejich rozdělení a výskytu v lidském prostředí, dále jejich akutní a chronické toxicitě, karcinogenitě, dále jejich výskytem v potravinách, životním a pracovním prostředí člověka.

Literatura

Malíř, F., Ostrý, V. Přírodní toxiny. Hradec Králové: UHK, 2013. Klaassen, C.D. et al. Casarett and Doull´s Toxicology. The basic science of poisons.,7th ed. USA, New York: McGraw-Hill, 2008. ISBN 0-07-112453-5.Hrdina a kol. Přírodní toxiny. Praha: Galén, 2004. ISBN 80-7262-256-0.

Požadavky

Písemné testy.

Garant

doc. RNDr. František Malíř, Ph.D.