Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Toxikologie a aplikovaná hygiena (KBI / PTAHY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PTAHY - Toxikologie a aplikovaná hygiena, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do obecné toxikologie a ekotoxikologie2. Vztahy mezi chemickou strukturou látky a toxickým účinkem3. Toxikinetika a biotransformace toxických látek4. Mechanismy toxického účinku5. Klinické projevy intoxikace6. Obecné zásady terapie otrav7. Toxikománie a gamblerství8.-10. Toxické látky v životním prostředí11. Genotoxicita, mutagenita a karcinogenita12. Toxikologická analýza13. Právní normy týkající se toxických látek14. Ochrana životního prostředí člověka před jedy

Získané způsobilosti

Cílem je, vedle prohloubení logického uvažování, získání komplexních znalostí v uvedeném předmětu za účelem objektivního zhodnocení a posouzení situace např. při toxikomániích (zneužití drog) a mimořádných situacích (havárie atd.) a s cílem získat ucelený přehled znalostí v předmětu toxikologie (ekotoxikologie) a aplikované hygieny.

Literatura

Jiří Patočka a kol. Vojenská toxikologie. Praha-GRADA, 2004. ISBN 80-247-0608-3.Klaassen, C.D. et al. ). Casarett and Doull´s Toxicology. The basic science of poisons. 7th ed., New York. USA, New York: McGraw-Hill, 2008. ISBN 0-07-112453-5.

Požadavky

Zkouška - písemná a ústní

Garant

doc. RNDr. František Malíř, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. František Malíř, Ph.D.