Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzická geografie (KBI / PTKBA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PTKBA - Fyzická geografie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět fyzická geografie a jeho vztah k životnímu prostředí.2. Fyzickogeografická sféra a její vliv na podnebí. Klimatické oblasti světa.3. Všeobecná cirkulace atmosféry. Vítr a jeho činnost.4. Mezoklima a mikroklima. Meteorologická sledování.5. Voda na pevninách.6. Oceány a moře.7. Kryosféra.10. Typologie georeliéfu.11. Základy strukturní geomorfologie.12. Základy dynamické a klimatické geomorfologie.13. Terénní exkurze do vybraného regionu.

Získané způsobilosti

Absolvent by měl získat základní vědomosti z meteorologie a klimatologie, hydrologie a hydrografie, a geomorfologie, včetně praktických aplikací.

Literatura

Demek J.:. Obecná geomorfologie. Academia, Praha, 1986. Smolová I, Vítek J. Základy geomorfologie2007. UP, Olomouc, 2007. Rubín J. a kol. Atlas skalních, zemních a půdních tvarů. Praha, Academia, 1987. Hugget R.:. Fundamentals of Geomorphology (Routledge Fundamentals of Physical Geography). Amazon Whispernet.

Požadavky

Udělení zápočtu na základě aktivní účasti na cvičeních (včetně terénní exkurze) a kvalitní seminární práce.Zkouška ústní a písemná.

Garant

doc. RNDr. Jan Vítek

Vyučující

doc. RNDr. Jan Vítekdoc. RNDr. Jan Vítek