Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Užitková botanika (KBI / PUBOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PUBOT - Užitková botanika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení užitkových rostlin.2. Význam rostlin ekologický, zdravotní, hospodářský, estetický.3. Protierozní účinky, kaptace, rostliny jako bioindikátory prostředí.4. Fytoterapie, aromaterapie, praktické ukázky.5. Základní obsahové látky v rostlinách využitelné pro člověka.6. Zásady sběru a sušení léčivých rostlin.7. Odborná terminologie užitkových částí.8. Přehled běžných léčivých rostlin - diapozitivy (taxonomie, ekologie, využití), transparenty, herbářové položky (180 položek).9. Homeopatie.10. Alternativní medicína.11. Přehled literatury - rozbor se studenty.

Získané způsobilosti

Prohloubení poznatků z botanických disciplín se zaměřením na užitkové rostliny (zejména rostliny léčivé, hospodářsky významné apod.)

Požadavky

Seminární práce.Každý student referuje o své práci, kterou samostatně vypracuje alespoň ze tří literárních podkladů v rozsahu minimálně 10 stran.

Garant

doc. RNDr. Jitka Málková, CSc.