Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Územní plánování a krajinářské úpravy (KBI / PUPKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PUPKR - Územní plánování a krajinářské úpravy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie antropogenních zásahů do krajiny. Přirozené, přírodě blízké a umělé prvky v krajině2. Evropská úmluva o krajině; Principy trvale udržitelného rozvoje území; Koncepce územního rozvoje ČR3. Geografie krajiny, mapování krajiny - klasifikace krajiny, katalog biotopů, typologie lesa apod.4. Územní plánování a pozemkové úpravy z hlediska právních předpisů (stavební zákon, zákon o ochraně přírody apod.) ? druhy územního plánování, dotčené orgány apod.5. Územní plánování, pozemkové úpravy a krajinářské úpravy z hlediska ekologie krajiny a krajinného rázu6. Podklady a analýzy pro územní plánování a krajinářské úpravy, úloha veřejnosti, cestovní ruch v krajině7. Urbanismus, krajinářská a zahradní architektura, ochrana přírody (CHKO)8. Osídlení, demografie, druhy vlastnictví, katastr nemovitostí a pozemkové úpravy9. Vodní hospodářství, zemědělství a lesnictví, geologie, nerostné bohatství, dobývací prostory10. Průmysl, doprava, technická infrastruktura, obrana a bezpečnost státu11. Rekultivace v krajině ? přirozená a umělá. Sukcese v krajině12. Ekologická stabilita - územní systém ekologické stability jako součást územního plánování

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je získání znalostí o principech, teorii a praxi v územním plánování z pohledu ekologie krajiny a krajinného rázu včetně získání zručnosti v interpretaci územně plánovacích dokumentů.

Požadavky

Seminární práce, referát.

Garant

Ing. Miroslav Mikeska, Ph.D.