Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analytická chemie (KCH / PANCE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PANCE - Analytická chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, úkoly kvalitativní a kvantitativní chemické analýzy2. Gravimetrické metody, praktické příklady3. Volumetrické metody, využívání v praxi acidobazické titrace, princip, volba indikátorů, praktické příklady4. Srážecí titrace, principy, volba indikátorů, využití5. Oxidačně-redukční titrace, principy, volba indikátorů, praktické příklady6. Komplexometrické titrace, principy, volba indikátorů7. Elektrochemické metody, potenciometrie, konduktometrie, , titrace s potenciometrickou a konduktometrickou indikací bodu ekvivalence, využití8. Elektrolytické metody, elektrogravimetrie, coulometrie, polarografie, využití v praxi9. Nespektroskopické optické metody, refraktometrie, interferometrie, polarimetrie, možnosti využití v praxi10.Spektroskopické metody emisní, plamenová fotometrie, emisní spektrální analýza, spektroskopické metody absorpční, kolorimetrie, fotometrie, využití v praxi11.Termická analýza, enthalpiometrie, možnosti využití v praxi12.Separační metody, přehled metod, povaha sil, fáze typy rovnováh, využití13.Chromatografické metody, papírová, tenkovrstvá a sloupcová chromatografie, možnosti využití v praxi14.Plynová a kapalinová chromatografie, využití ve výzkumných a provozních laboratořích

Získané způsobilosti

Seznámit se s metodami a principy analytických důkazů a stanovení a postupy při vyhodnocování naměřených údajů a jejich interpretacích.

Požadavky

Podle článku 15. Studijního a zkušebního řádu VŠP. Zkouška - písemná část - vybraná problematika z přednesené látky a laboratorních cvičení, výpočty (úspěšnost min. 60 %) - ústní část (otázky z přednesené problematiky, předepsané literatury a pomocných učebníchtextů, znalost a pochopení přednesené látky a principů úloh laboratorních cvičení)

Garant

prof. Ing. Antonín Lyčka, DrSc.