Předmět Food Analysis (KCH / PANPE)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PANPE - Food Analysis, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Úvod do analýzy potravin, vzorkování potravin a příprava vzorků- Stanovení vlhkosti a celkové sušiny, stanovení popela- Analýza a charakterizace tuků- Analýza a charakterizace bílkovin- Analýza sacharidů- Analýza vitaminů a minerálních látek, speciace- Senzorická analýza- Stanovení pH a titrační acidity- Enzymatické metody, immunoassay- Metody stanovení kontaminantů a reziduí, alergenů- Analýza přírodních toxinů- Analýza těkavých látek- Reologické vlastnosti, termální analýza, barevnost- Autenticita, vysledovatelnost, falšování potravin
Požadavky
Podmínky udělení zápočtu a počet zápočtových termínů bude vždy stanoveno vyučujícím během úvodního cvičení.
Garant
doc. RNDr. Vlastimil Dohnal