Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemická informatika (KCH / PCHEI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PCHEI - Chemická informatika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Internet pro chemiky - úvod a klasifikace.2. Internet pro chemiky - služby.3. Web pro chemiky - zajímavé zdroje a jejich využívání.4. Web pro chemiky - vyhledávací strategie.5. Publikování na Webu - chemické informace I.6. Publikování na Webu - chemické informace II.7. Publikování na Webu - chemické metainformace ("informace o chemických informacích").8. Chemické databáze - úvod a principy.9. Chemické databáze na Webu.10. Chemické databáze - volně přístupné a placené chemické databáze.11. Chemická literatura .12. Kódování informace.13. Neuronové sítě a jejich perspektivy v chemii.14. Závěrečný test.

Získané způsobilosti

1. Získat vědomosti o zdrojích chemických informací.2. Vytvořit, resp. upevnit dovednosti při získávání chemických informací z Internetu a zvládnout základy publikování chemických informací a metainformací na Webu.

Požadavky

1. Zpracování seminární práce na zadané téma.2. Úspěšné absolvování závěrečného písemného testu.

Garant

prof. PhDr. Martin Bílek, Ph.D.