Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lab. cv. z pokročilých fyz.-chem. metod (KCH / PCPFC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PCPFC - Lab. cv. z pokročilých fyz.-chem. metod, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 2. Prvková analýza, Atomová absorpční a fluorescenční spektrometrie.3. - 4. Spektrofotometrie ve viditelné a ultrafialové oblasti.5. - 6. Infračervená spektrofotometrie.7. - 8. Nukleární magnetická rezonance, EPR (externí pracoviště).9. - 10. Plynová chromatografie.11. - 12. Kapalinová chromatografie.13. - 14. Hmotnostní spektrometrie (externí pracoviště).

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s jednotlivými typy laboratorních přístrojů. Cílem je získání takových praktických dovedností, aby posluchači mohli posoudit vhodnost použití jednotlivých analytických postupů a metod a kriticky hodnotit získané výsledky.

Požadavky

Podmínky zápočtu:Změření všech úloh, schopnost transformovat úlohy pro provedení v jednoduchém experimentálním uspořádání, vypracování všech protokolů včetně grafického a statistického vyhodnocení naměřených dat.

Garant

Ing. Lidmila Hyšplerová, CSc.