Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Physical Chemistry 2 (KCH / PFCE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PFCE2 - Physical Chemistry 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? Omezeně mísitelné kapaliny, nemísitelné kapaliny, rovnováha s - l, stavové T - x diagramy, eutektika.? Rozdělovací rovnováhy s - l, l - l, s - g, zonální tavba, extrakce, adsorpce, adsorpční isotermy. chemická afinita, reakční isoterma, Vant Hoffův zákon.? Rovnováhy v heterogenních soustavách, vliv teploty a tlaku, vliv složení, T - x diagramy.? Elektrochemie, silné a slabé elektrolyty.? Faradayovy zákony. Debye-Hückelův zákon, srážení, rozpouštění, disociace kyselin, silné a slabé kyseliny.? Hydrolýza solí, tlumivé roztoky, transport iontů, iontová vodivost, převodová čísla.? Elektrodové reakce, elektrody I. a II. druhu, vodíková elektroda, kalomelová elektroda.? Elektrody oxido-redukční, iontově selektivní elektrody, galvanické články.? Standardní potenciály, elektrolýza, chemické zdroje proudu (baterie, akumulátory, palivové články), koroze.? Chemická kinetika, reakční rychlost, řád reakce.? Reakce 1. a 2. řádu, opticky indukované reakce.? Katalyzované a autokatalyzované reakce, simultánní a následné reakce.? Dispersní soustavy, roztoky, koloidy, emulze, pěny, aerosoly. "

Získané způsobilosti

Seznámit s teoretickým a fyzikálním výkladem chemických a fyzikálních jevů, s reakcemi, strukturou a vazbami i vlastnostmi jednotlivých látek a skupenství hmoty, s energetikou, termodynamikou, elektrochemií a kinetikou těchto pochodů. Naučit studenty používat těchto poznatků při výuce chemických předmětů.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu a počet zápočtových termínů bude vždy stanoveno vyučujícím během úvodního cvičení."Zkouška - otázky z přednesené problematiky, prokázání znalosti a pochopení přednesené látky.

Garant

doc. RNDr. Vlastimil Dohnal