Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikálně-chemické metody (KCH / PFCM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PFCM1 - Fyzikálně-chemické metody, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prvková analýza. Obecné principy.Atomová absorpční a fluorescenční spektrometrie.Přehled metod studia struktury sloučenin. Obecné principy.Refraktometrie, molární refrakce, studium konjugacePolarimetrie, studium měrné otáčivosti, určování konfigurace, konformace opticky aktivních molekul.Elektronová spektroskopie, studium konjugace, tautomerie, substituční efekty.Infračervená spektrometrie. Vyhodnocování infračervených spekter.Využití IČ spektroskopie pro identifikaci a strukturní analýzu.Nukleární magnetická rezonance. Vyhodnocování a interpretace NMR spekter.Elektronová paramagnetická rezonance. Podstata a využití EPR spektrometrie.Hmotová spektrometrie, stanovení molekulové hmotnosti, sumárního vzorce, interpretace hmotnostních spekter.Identifikace sloučenin, určení konstituce, kombinované využití MS, NMR a IČ dat.Plynová chromatografie. Experimentální uspořádání. Aplikace.Kapalinová chromatografie. Experimentální uspořádání. Aplikace. "

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s jednotlivými principy metod, jimiž moderní chemie zkoumá látky a jejich vlastnosti.

Požadavky

"Zkouška- písemná část - vybraná problematika z přednesené látky a laboratorních cvičení, výpočty (úspěšnost min. 60 %).- ústní část (otázky z přednesené problematiky, předepsané literatury a pomocných učebních textů, znalost a pochopení přednesené látky a principů úloh laboratorních cvičení)"

Garant

doc. RNDr. Vlastimil Dohnal

Vyučující

doc. RNDr. Vlastimil Dohnal