Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální měření pro chemiky (KCH / PFMCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PFMCH - Fyzikální měření pro chemiky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Metody měření hmotnosti2. Metody měření hustoty3. Metody měření tlaku4. Metody měření viskozity5. Měření povrchového napětí6. Měření teploty, termometrické metody7. Měření tepla, kalorimetrické metody8. Měření napětí, potenciometrické metody9. Měření procházejícího proudu10. Měření odporu a vodivosti, konduktometrie11. Měření indexu lomu, refraktometrie12. Měření polarizace světla, polarimetrie13. Měření absorpce světla, kolorimetrie, fotometrie, spektrofotometrie14. Mikroskopická měření

Získané způsobilosti

Osvojit si vybrané metody fyzikálních měření v chemii na nejčastěji používaných přístrojích ve fyzikálně-chemických laboratořích katedry. Pochopit principy jednotlivých měření, získat základní návyky a zapamatovat si postupy pro individuální správné a šetrné zacházení s jednotlivými přístroji, kterými katedra chemie disponuje. Tyto metody bude student zcela samostatně využívat v průběhu celého studia, zejména pak v předmětech Fyzikálně-chemická měření,Analytická chemie, Chemická analýza a Chemie životního prostředí a při zpracovávání své diplomové práce.

Požadavky

Provedení předepsaných úloh. Správně vypracované protokoly.