Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika 1 (KCH / PFYZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PFYZ1 - Fyzika 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Struktura přednášek:1. Fyzikální popis světa, fyzikální veličiny, SI; význam matematického modelování2. Poloha tělesa, souřadnice, změny polohy, pohyby3. Pohyb a síla4. Pohyb a energie5. Kosmická kinematika a dynamika6. Tělesa a síly, moment síly7. Deformace těles.8. Kalorimetrie a přenos tepla9. Stavové veličiny a termodynamika10. Molekulová fyzika a její aplikace11. Experimentální potvrzení fyzikální teorie12. Fyzika jako integrující nástroj přírodovědy

Získané způsobilosti

"Předmět Fyzika navazuje na středoškolskou přípravu studentů a ukazuje aplikační možnosti v různých oblastech studia i běžného života. Během přednášek poznají studenti různé fyzikální veličiny, jejich jednotky, měřicí přístroje a měřicí metody. Během studia poznají studenti, že základním všeobecně vzdělávacím a propedeutickým významem fyzikálního poznání je postupné vytváření fyzikálních modelů pro různé jevy, děje a situace. Fyzikální modely zjednodušují pohled na realitu a umožňují pochopení různých, i nefyzikálních problémů (v oblasti chemie, geografie, geologie, geofyziky, biologie, medicíny aj,). Vytváření těchto modelů slouží i pro řešení fyzikálních problémů nejen z fyziky, ale i z mnoha nefyzikálních situací. "

Požadavky

Ústní zkouška odpovídající obsahu přednášek a seminární práce na zadané téma.

Garant

doc. RNDr. Jan Kříž, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel Kabrhel