Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historie chemie (KCH / PHICE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PHICE - Historie chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do historie chemie, nejvýznamnější vývojové etapy chemie2. Alchymie a iatrochemie3. Období skepticismu, Robert Boyle4. Flogistonová teorie, kvantitativní experiment, A. L. Lavoisier5. Základní chemické zákony, J. Dalton6. Základy chemické symboliky, J. J. Berzelius7. Atomové a molekulové teorie8. Strukturální chemie, org. chemie jako samostatná disciplina9. Periodický zákon.10. Malá galerie velkých chemiků a historie významných objevů11. Vývoj chemie v českých zemích.12. Vývoj chemie jako vyučovacího předmětu13. Vývoj chemie jako vyučovacího předmětu II14. Problematika současné chemie

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je vytvoření databáze poznatků nezbytných k pochopení vývojových tendencí při formování chemie jako vědní disciplíny i chemie jako vyučovacího předmětu. Vytvoření takové struktury je nezbytné k objevování základních vztahů mezi chemickými procesy a jevy nezbytných pro tvůrčí zpracování vyučované tematiky, případně pro její motivaci.

Požadavky

zápočetsplnění limitu výstupního testu

Garant

prof. Ing. Karel Kolář, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Karel Kolář, CSc.