Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nebezpečné chemické látky a ochrana osob (KCH / PNCLO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PNCLO - Nebezpečné chemické látky a ochrana osob, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky nebezpečných chemických látek2. Možné zdroje nebezpečných chemických látek ? průmysl ? havárie, doprava ? havárie, přírodní katastrofy, terorismus a vojenský konflikt, skládky?3. Rozdělení látek podle nebezpečnostihořlavé, výbušné, žíraviny, toxické, kancerogenní, mutagenní, zdraví škodlivé, nebezpečné přírodě, příklady a výskyt4. Značení nebezpečnosti chemických látek5. Chemické látky a jejich toxické působenívliv koncentrace, exspirace, způsoby transportu do organismu, LD, LC?akutní a chronické působení látek6. Toxické působení vybraných látek.Toxické prvky a jejich sloučeniny, mechanismus, transport, výskyt7. Toxické působení vybraných látek.Toxické sloučeniny v našem okolí. Rozpouštědla, barvy, plasty, paliva, exhaláty, zemědělské chemické přípravky8. Průmysl , nebezpečné látky a havárieNejběžnější nebezpečné látky v průmyslu, způsob šíření, možnosti ochrany osob, metody likvidace9. Chemické zbranědruhy, účinek, možnosti ochrany10. Doprava nebezpečných látekzpůsob dopravy ch. látek, značení, způsoby likvidace, rozsah havárie?11. Nebezpečné zářeníDruhy, zdroje, vliv na organismus, výskyt, ochrana.12. Ochrana osobMožnosti ochrany, profesionální ochrana, improvizovaná ochrana, prostředky ochrany obyvatelstva13. První pomocZásady první pomoci při zasažení nebezpečnými chemickými látkami, antidotní přípravky, metody dekontaminace

Získané způsobilosti

Senznámit studenty se základním přehledem o nebezpečných chemických látkách, o působení těchto látek, o možnosti ochrany osob, o první pomoci při zasažení nebezpečnými látkami, s použitím improvizovaných prostředků ochrany a poskytnoutím první pomoci při zasažení a navrhováním opatření pro zmírnění následků na osoby při haváriích a podobných situacích.

Garant

PaedDr. Karel Myška, Ph.D.