Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná a anorganická chemie 1 (KCH / POAN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / POAN1 - Obecná a anorganická chemie 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj chemie a její postavení mezi přírodovědnými disciplínami.2. Názvosloví anorganických látek.3. Atom. Jádro atomu. Protonové číslo. Nuklidy, izotopy. Radioaktivita, jaderné reakce.4. Elektronový obal. Modely atomu. Kvantová čísla, orbitaly. Ionizační energie, elektronová afinita.5. Periodický zákon, periodické tabulky prvků. Valenční elektrony.6. Chemická vazba. Teorie molekulových orbitalů, hybridizace. Elektronegativita. Polarita chemické vazby.7. Iontová vazba. Náboj iontů. Kovová vazba. Velikost atomů a iontů. Slabé vazebné interakce.8. Skupenské stavy hmoty.9. Základní chemické zákony. Ideální a reálné plyny.10. Chemická kinetika.11. Chemické rovnováhy. Rovnovážné konstanty. Acidobazické rovnováhy.12. Teorie kyselin a zásad, pH.13. Srážecí a komplexometrické rovnováhy, součin rozpustnosti, konstanty"

Získané způsobilosti

Osvojit si základní poznatky a dovednosti nezbytné pro úspěšné studium anorganické a organické chemie, biochemie a fyzikální chemie a dalších studovaných chemických oborů.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu a počet zápočtových termínů budou sděleny vyučujícím během úvodní hodiny.Zkouška - podmínkou připuštění ke zkoušce je udělení zápočtu ze semináře- písemná část (vybraná problematika z přednášené látky, úspěšnost min. 70 %)- ústní část (otázky z problematiky témat přednášek, podmínka znalost a pochopení látky) "

Garant

prof. Ing. Antonín Lyčka, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Antonín Lyčka, DrSc.