Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná a anorganická chemie 2 (KCH / POAN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / POAN2 - Obecná a anorganická chemie 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Anorganická chemie, její význam a aplikace.2. Vodík, vlastnosti, reakce, sloučeniny a využití. Vzácné plyny.3. Halogeny, vlastnosti, reakce, sloučeniny a využití.4. Kyslík, vlastnosti, reakce, sloučeniny a využití.5. Chalkogeny. Síra, reakce, sloučeniny a využití. Srovnání reakcí prvků 16. grupy.6. Dusík, vlastnosti, reakce, sloučeniny a využití.7. Fosfor, vazby, reakce, sloučeniny, využití. Srovnání reakcí prvků 15. grupy.8. Uhlík, vazby, reakce, sloučeniny, využití.9. Křemík, vazby, reakce, sloučeniny, využití. Srovnání reakcí prvků 14. grupy.10. Bor, hliník, vlastnosti, reakce, sloučeniny a využití.11. Kovy alkalických zemin a alkalické kovy, jejich reakce, sloučeniny a využití.12. Kovová vazba. Výroba kovů.13. Přechodné kovy, vlastnosti, reakce, sloučeniny a využití. "

Získané způsobilosti

Seznámit se s anorganickou chemií, anorganickými sloučeninami, jejich reakcemi, strukturou, vazbami a jejich vlastnostmi. Pochopit souvislosti a tendence v jednotlivých skupinách elementů a sloučenin i v celé soustavě anorganických sloučenin a reakcí. Umět používat poznatků anorganické chemie při výuce i při výkladu jejich využití v každodenní praxi, v průmyslu, zemědělství, telekomunikacích a při ochraně životního prostředí.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu a počet zápočtových termínů budou sděleny vyučujícím během úvodní hodiny.Zkouška - písemná část (vybraná problematika z přednášené látky, úspěšnost min. 60 %)- ústní část (otázky z přednesené problematiky, podmínka znalost a pochopení přednesené látky) "

Garant

prof. Ing. Antonín Lyčka, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Antonín Lyčka, DrSc.