Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organická syntéza (KCH / PORSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PORSY - Organická syntéza, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristika organické syntézy (význam, cíle, perspektivy)2. Metodologie organické syntézy (příprava látek požadované struktury a vlastností)3. Metodika zavádění vazeb do molekuly4. Metodika zavádění charakteristických skupin do molekuly5. Metody transformace vazeb a charakteristických skupin6. Jednostupňová a vícestupňová syntéza7. Reakce na monofunkčním a polyfunkčním skeletu (chránění charakteristických skupin)8. Vliv struktury reaktantů na průběh reakcí (rychlost reakce, výtěžek rekce, selektivita reakce)9. Vliv reakčních podmínek na průběh reakcí (rychlost reakce, výtěžek reakce, selektivita reakce)10. Speciální postupy organické syntézy I- reakce na polymerních nosičích, reakce na sorbentech, reakce v pevné fázi11. Speciální postupy organické syntézy II- reakce v přítomnosti ultrazvuku, reakce v přítomnosti mikrovln, reakce iniciované laserem12. Enzymy v organické syntéze13. Retrosyntéza-synthonová metoda14. Syntéza látek požadovaných vlastností (barviva, léčiva pesticidy aj.)

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s tradičními a novými syntetickými postupy, reaktanty apod.. Ukázat význam tzv. syntonového přístupu k organické syntéze.

Požadavky

Předmět je zakončen testem a ústní zkouškou.

Garant

prof. Ing. Karel Kolář, CSc.