Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technika a didaktika škol. pokusů I (KCH / PTD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PTD1 - Technika a didaktika škol. pokusů I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bezpečnost práce ve školní chemické laboratoři. Vybavení laboratoře ochrannými a protipožárními prostředky.2. Technika práce ve školní laboratoři. Laboratorní sklo a pomůcky.3. Soupravy pro pokusy demonstrační a žákovské.4. Technika práce ve školní laboratoři. Práce s plyny.5. Klasifikace školních chemických pokusů.6. Školní chemický pokus a další didaktické prostředky.7. Cíle, struktura chemického pokusu ve výuce chemie.8. Funkce chemického pokusu ve výuce chemie.9. Vztah chemického pokusu (zdroje poznatků) ve výuce chemii a poznávacích postupů a metod ve výuce vůbec.10. Činnostní struktura provedení demonstračního experimentu. Spojení slovní komunikace učitele a žáků s demonstračním experimentem.11. Vodík. Redoxní vlastnosti vodíku.12. Experimety s vodíkem. Výbušné směsi.13. Kyslík a jeho sloučeniny.14. Plamen. Hoření. Pokusy se svíčkou.

Získané způsobilosti

Pochopit význam, tj. funkci a místo školního chemického experimentu (demonstračního i žákovského) ve výuce chemii. Naučit se plánovat a provádět školní experiment s ohledem na výukové cíle na základě strukturace činností. Zvládnout dovednost řídit pozorovací a experimentální činnosti žáků.Osvojit si dovednost určit možná využití prováděných experimentů pro výuku konkrétních partií učiva.Naučit se provádět laboratorní úkony a laborace typické pro školní pokusnictví. Osvojit si, resp. upevnit nezbytné dovednosti a návyky bezpečné práce.

Požadavky

- aktivní účast v praktiku (min 80%)

Garant

PaedDr. Ivan Holý, CSc.