Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Toxikologie potravin (KCH / PTOXP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PTOXP - Toxikologie potravin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

´kontaminanty (např. toxické prvky, dusičnany a dusitany, chlorované organické látky, PCB, dioxiny, nitrosaminy),- přírodní toxiny (např. bakteriální toxiny, mykotoxiny, fykotoxiny),- toxiny vznikající v potravinách při technologickém zpracování a kulinární úpravě (např. akrylamid, biogenní aminy, heterocyklické uhlovodíky, polycyklické aromatické uhlovodíky, furan)- rezidua pesticidů a veterinárních léčiv- rezidua nepovolených přídatných látek (aditiv)Pozornost bude věnována problematice alergií z potravin, hygienickým limitům toxických látek v potravinách a systému hodnocení dietární expozice toxickým látkám.Bude probrána i problematika strategie bezpečnosti potravin v ČR, bezpečnostních standardů pro potraviny (např. aplikace správné technologické praxe, systému HACCP) a systému rychlého varování pro potraviny - RASFF.

Získané způsobilosti

Znalost faktorů a dějů v potravinách, které ovlivňují zdravotní rizika potravin. Seznámení se s legislativou a zabezpečením zdravotní nezávadnosti potravin.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu a počet zápočtových termínů bude vždy stanoveno vyučujícím během úvodního cvičení.

Garant

doc. RNDr. Vlastimil Dohnal

Vyučující

doc. RNDr. Vlastimil Dohnal