Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly didaktiky přír. věd (KCH / PVKDV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PVKDV - Vybrané kapitoly didaktiky přír. věd, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Informačně komunikační model didaktiky chemie.2. Didaktická redukce a příklady její aplikace ve výuce chemie.3. Výběr a strukturace učiva chemie.4. Alternativní projekty výuky přírodních věd (chemie) I. (zahraničí).5. Alternativní projekty výuky přírodních věd chemie II. (ČR).6. Výuka chemie a globální média I. (zahraničí).7. Výuka chemie a globální média II. (ČR).8. Psychogenetické zákonitosti žákova poznávání ve výuce chemie.9. Pojmové mapy a výuka chemie.10. Styly učení žáků a výuka chemie.11. Metodologické aspekty ve výuce chemie I.12. Metodologické aspekty ve výuce chemie II.13. Sebereflexe učitele chemie.14. Závěrečné shrnutí a příprava zkoušky.

Získané způsobilosti

1. Získat vědomosti o alternativních didaktických systémech přírodních věd (chemie).2. Získat vědomosti a částečně i dovednosti z netradičních postupů, aplikovaných na výběr a strukturaci učiva přírodních věd (chemie), na výukový proces a jeho hodnocení.

Požadavky

Předmět je ukončen ústní zkouškou, jejíž součástí je písemný test nebo obhajobou písemně zpracovaného vybraného tématu.

Garant

prof. PhDr. Martin Bílek, Ph.D.