Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Webové technologie (KCH / PWEBT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PWEBT - Webové technologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? Architektura webu, webdesign, význam jednotné navigace a volby barevného schématu webu.? Statický obsah webu a hypertextový značkovací jazyk HTML, oddělení obsahu a formy (formátu) webu.? Struktura hypertextových dokumentů, odkazy různých typů vazba na navrženou architekturu webu.? Práce s grafikou a fotografiemi, úpravy a vkládání obrázků do webu, tvorba fotogalerií.? Obecné značkovací jazyky, jazyk XML a XHTML. Odlišnosti v syntaxi a v použití ve srovnání s HTML.? Jazyk kaskádových stylů CSS, ovlivnění vzhledu písma, odkazů, obrázků a jejich vzájemné interakce.? Pokročilé funkce jazyka CSS, práce s třídami a identifikátory, absolutní a relativní pozicování.? Skripty na straně klienta, základy skriptovacího jazyka JavaScript, vlastnosti a metody objektu document.? Pokročilé funkce skriptovacího jazyka JavaScript, objekty location, history, navigator, práce s cookies.? Skripty na straně serveru, základy skriptovacího jazyka PHP, proměnné a řídící struktury.? Propojení skriptu v PHP s formulářem, zpracování dat zadaných ve formuláři, vestavěné funkce PHP.? Tvorba závěrečného webového projektu.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty s technologiemi tvorby statického a dynamického webu, jako jsou značkovací jazyky HTML, XML a XHTML, jazyk pravidel kaskádových stylů CSS a principy použití jednotlivých stupňů kaskády a skriptovací jazyky určené pro tvorbu skriptů na straně klienta (jazyk JavaScript) a serveru (jazyk PHP).

Požadavky

Na základě získaných znalostí a dovedností zpracují studenti v malých (tříčlenných až pětičlenných) týmech ukázkový webový projekt, který bude obsahovat interaktivní sekce a funkcionality.

Garant

PhDr. Michal Musílek, Ph.D.