Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie sdělování fyzikál. poznatků (KFY / DPSFP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / DPSFP - Psychologie sdělování fyzikál. poznatků, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Psychologické teorie učení2. Řízení učebních činností3. Tvořivost a učení4. Chyby a učení5. Specifické pohledy na učení přírodovědným předmětům6. Žákovo pojetí učiva

Literatura

Linhart, Josef. Základy psychologie učení. Praha, 1982. Dewey, John. How We Think. New York, 1991. ISBN 0-87975-701-9.Linhart, Josef. Činnost a poznávání. 1. vyd. Praha, 1976. Kulič, Václav. Chyba a učení. Praha, 1971. Košč, Ladislav. Psychológia matematických schopností. Bratislava, 1972. Atkinson, R.L. a kol. Psychologie. 2001. Piaget, Jean. Psychologie inteligence. 1. vyd. Praha, 1970.

Požadavky

Zopakovat si základy pedagogické psychologie, aplikovat na proces výuky fyziky na základní a na střední škole. S pohledem na věkové zvláštnosti dětí na základní škole (nižším gymnáziu) a na škole střední umět vysvětlit změněnou metodiku výuky fyziky. Vrátit se ke Komenského Didaktice a porovnat myšlenky Komenského a dnešní postoj k výuce fyziky. Podívat se na práce Piageta o psychologii inteligence a zvážit postavení školské fyziky při výchově žáků k myšlení a při rozvoji rozumových dovedností.