Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika a vzdělávání člověka (KFY / DXX07)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / DXX07 - Fyzika a vzdělávání člověka, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vzdělávání člověka a dvě kultury2. Přírodovědné vzdělávání a jeho přínos pro osobnost člověka a život společnosti3. O humanitě, o fyzice a o školské fyzice4. Pravdivost a jistota v matematice a ve fyzice5. Je moderní přírodověda skutečně přístupná většině středoškolsky vzdělaných lidí?6. Je moderní přírodověda skutečně přístupná většině středoškolsky vzdělaných lidí?7. Co je skutečně obtížné ve vyučování školské fyzice8. až 12. Žákovo pojetí učiva, ukázky výsledků ze řady průzkumů toho, jak žáci vnímají poznatky školské fyziky

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je upozornit na to, že v školní třídě učitel musí vždy přemáhat negativní postoje žáků (studentů) k přírodovědě a k matematice. tento stav má původ v mnoha příčinách. Cílem předmětu je ukázat na možné postupy práce učitele, jež postupně mohou alespoň částečně změnit uvedené negativní postoje.

Garant

RNDr. Michaela Křížová, Ph.D.