Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika (KFY / FYBVZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / FYBVZ - Fyzika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tato zkouška završuje kurs Základy fyziky, zařazený do 1. až 5. semestru, včetně fyzikálního praktika, jakožto teoretický základ pro budoucí magisterské studium učitelské přípravy. Doposud jste absolvovali dílčí zkoušky z jednotlivých oblastí studia fyzikálního poznání. Předpokládá se samozřejmě dobrá znalost matematiky, pomocí níž se vyjadřují fyzikální závislosti a vytvářejí se vhodné matematické modely. K přípravě studentů na soubornou zkoušku sestavili pracovníci Katedry fyziky celkem 32 tematických okruhů, jež jsou dále uvedeny. Každý tematický okruh obsahuje vždy jistou část teoretickou a část aplikační, v níž si student připraví technické aplikace, problematiku měření v tématu a řešení širšího problému, který navazuje na interdisciplinární vztahy.Při ústní zkoušce budou vybrány dvě otázky z následujících obalstí. Doba trvání ústní zkoušky je omezena do 60 minut.Tematické součásti souborné zkoušky:A. Mechanika (6 okruhů)B. Termika (4 okruhy)C. Elektřina a magnetismus (8 okruhů)D. Kmity, vlny, optika (7 okruhů)E. Částice a pole (7 okruhů).

Literatura

Státní bakalářská zkouška z fyziky.

Požadavky

V ústní zkoušce se student soustředí na experimentální východiska problematiky, vytvoření přiměřeného matematického modelu na zobecnění a dále na závěry, jež představují fyzikální poznání, na ukázky měření veličin a aplikaci poznatků v různých částech fyziky, popř. i v dalších přírodovědných disciplínách nebo v technice.Více informací na webu katedry fyziky UHK, v sekci Dokumenty. Viz také Literatura níže