Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akustika (KFY / KAKUS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / KAKUS - Akustika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod2. Kmitání3. SKládání kmitů4. Harmonická analýza, barva zvuku5. Hudební intervaly, měření výšky tónu6. Vlnění, interference, zvuk7. Veličiny užívané při hodnocení zvuku8. Elektroakustické analogie9. Chvění vzduchových sloupců10. Teorie dechových hudebních nástrojů11. Chvění struny, inharmonicita a její důsledky12. Problematika rezonanční desky13. Strunné hudební nástroje14. Ostatní hudební nástroje, volná tematika

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit posluchače s oborem fyziky, který na školách upadl v zapomnění, přesto, že má velmi významné uplatnění v praxi, neboť s hudebním projevem se denně setkáváme na každém kroku. Proto je třeba, aby o tomto oboru byl informován i učitel fyziky, který pak může předávat své znalosti žákům ve škole. Navíc jsou posluchači seznámeni i s různými experimenty z oboru akustiky, s kterými v základním kurzu fyziky nepřijdou do styku.

Garant

Miroslav Ouhrabka, CSc.