Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zobrazovací systémy v biomedicíně 2 (KFY / KBZS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / KBZS2 - Zobrazovací systémy v biomedicíně 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky, pokročilých zobrazovacích metod v medicíně2. Fyzikální základy technicky složitějších přístrojů pracujících na principu ionizuijiciho záření ?CT3. CT ? využití v medicíně a v biomedicíně4. Fyzikální základy technicky složitějších přístrojů pracujících na principu magnetického pole záření MRI5. MRI ? využití v medicine a v biomedicíně6. Další pokročilé metody pro specifické zobrazování PET, FMRI, MRA7. Návštěva - Praktická ukázka na pracovišti Fakultní nemocnice Hradec Králové ?oddělení pro léčbu nádorových onemocnění8. Ukázka přístrojů pro léčbu ioizujícím zářením v praxi ?lineární urychlovače terapeutické rentgeny a další9. Bioimpedance - BIA - základní fyzikální principy10. Tělesná bioimpedance jako metoda hodnoceni tělesného složené pacienta11. Modely v medicíně jejich možnosti

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty s principy zobrazovacích přístrojů, přístrojů pro hodnocení tělesného složení a dalších přístrojů pro zlepšení možností diagnostiky a léčebných postupů užívaných v současné době v lékařství.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě testu.

Garant

Ing. Jan Hlúbik

Vyučující

Ing. Jan Hlúbik