Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální praktikum 1 (KFY / KFP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / KFP1 - Fyzikální praktikum 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vážení na analytických vahách, korekce chyb2. Měření Youngova modulu pružnosti z průhybu trámku3. Určení plochy nepravidelných obrazců4. Měření hustoty kapalin a drobných tělísek5. Měření povrchového napětí kapalin pomocí Du Noüyova přístroje7. Měření teplotního součinitele délkové roztažnosti8. Měření skupenského tepla tání ledu9. Měření momentu setrvačnosti těles z doby kyvu10. Měření odporu proudícího vzduchu11. Měření Poissonovy konstanty pomocí Clémentova - Desormesova přístroje12. Měření tíhového zrychlení reverzním kyvadlem

Získané způsobilosti

Doplnění přednášek praktickou experimentální činností, student ověří teoretické vědomosti v reálných experimentech. Nácvik v technické laboratorní činnosti.

Požadavky

Podmínky k zápočtu:1. Soustavná studijní práce, která je aktivní přípravou k měření. 2. Absolvování všech předepsaných úloh.3. Řádně vypracované protokoly, odevzdané do předem stanoveného termínu.

Garant

RNDr. Daniel Jezbera

Vyučující

RNDr. Daniel Jezbera