Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní cvičení z organ.chemie (KFY / KLOCK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / KLOCK - Laboratorní cvičení z organ.chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bezpečnost práce v laboratořích organické chemie2. Separační metody I.: krystalizace kyseliny benzoové, destilace ethanolu, stanovení teploty tání, indexu lomu3. Separační analýza II.: extrakce přírodního materiálu, sublimace kafru, stanovení měrné otáčivosti, retardačního faktoru4. Organická analýza: důkazy prvků (C,H,N,S,Cl), důkazy charakteristických skupin (OH, COH, COOH, NH2, NO2 apod.)5. Eliminace: dehydratace cyklohexanolu6. Adice: reakce bromu s cyklohexenem7. Nukleofilní alifatická substituce: reakce ethanolu s bromovodíkem8. Elektrofilní aromatické substituce I.: nitrace benzenu9. Elektrofilní aromatické substituce II.: diazotace anilinu, kopulace benzendiazoniumchloridu na 2-naftol10. Adičně eliminační reakce: reakce benzaldehydu s anilinem11. Oxidační a redukční reakce: oxidace cyklohexanolu na kyselinu adipovou12. Chemie heterocyklických sloučenin: syntéza benzimidazolu13. Reakce přírodních látek: acetylace glukosy14. Fotochemické reakce: izomerace azobenzenu

Získané způsobilosti

Seznámit se s laboratorní technikou, základními operacemi, stavbou aparatur, metodami syntézy a analýzy organických sloučenin. Přispět k vytváření manuálních dovedností a návyků, nezbytných pro úspěšnou práci v laboratoři.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu: minimálně 80% účast na cvičeních, odevzdání všech laboratorních protokolů, úspěšné řešení testových úloh.

Garant

Mgr. Hynek Dostál, Ph.D.