Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika III: Zpracování hodnot měření (KFY / KM3ZH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / KM3ZH - Matematika III: Zpracování hodnot měření, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zahrnuje tato témata přednášek:1. Náhodný jev a pravděpodobnost. Teorie náhodných chyb.2. Binomický a normální zákon četnosti3. Nejpravděpodobnější hodnota měřené veličiny; metoda nejmenších čtverců.4. Výběrové charakteristiky, interval spolehlivosti.5. Hodnocení přesnosti vypočtené veličiny.6. Směrodatná odchylka vypočtené veličiny ve zvláštních případech.7. Grafická analýza dat měření.8. Zobrazování funkcí lineárním grafem.9. Regresní analýza dat měření.10. Model lineární regrese.11. Typy nelineárních regresních funkcí.12. Základy teorie spolehlivosti13. Statistické metody kontroly jakosti .V semináři se diskutuje řešení úloh na témata z přednášek. Výstupem semináře je seminární práce ? řešení soustavy 10 -12 úloh individuálně zadaných. Součástí zkoušky je obhajoba řešení úloh ze seminární práce.

Získané způsobilosti

Obsah látky je totožný s prezenční formou. Na soustředění konzultant upozorní na obtížnější partie a vysvětlí je. Zadá seminární práci a ukáže typová řešení vybraných úloh.

Literatura

Ott, R. L., Longnecker, M. T. An Introduction to Statistical Methods and Data Analysis. Bohumil Vybíral. Kapitoly z experimentální fyziky. UK UHK. Hradec Králové. ISBN 978-810-7435-5.

Požadavky

zápočet a zkouška

Garant

prof. Ing. Bohumil Vybíral, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Bohumil Vybíral, CSc.