Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doplňková matematika 3 (KFY / KMK3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / KMK3 - Doplňková matematika 3, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vícenásobné integrály.2.-3. Použití integrálů k výpočtům objemů, ploch atd.4.-5. Použití integrálů ve fyzice.6.-8. Diferenciální rovnice.9.-11. Matice, operace s maticemi.12.-13. Soustavy algebraických rovnic, Gaussova eliminace.Je zde možnost opakování témat podle požadavků a znalostí studentů.

Získané způsobilosti

Předmět je dalším doplněním a rozšířením předmětů Matematika k Základům fyziky 1 a Matematika k Základům fyziky 2. Studenti by si měli procvičit učivo těchto předmětů na složitějších příkladech. Dále by se měli seznámit se základy lineární algebry.

Literatura

Gilbert Strang. Calculus. Wellesley-Cambridge, 2010. ISBN 978-0521781930.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. 75% účast na cvičení2. Odevzdání vyřešených příkladů z těchto oblastí- použití vícenásobných integrálů ve fyzice- řešení diferenciálních rovnic- operace s maticemi- soustavy lineárních algebraických rovnicÚspěšné absolvování 2 písemných prací v průběhu semestru

Garant

Mgr. Filip Studnička, PhD.