Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika k základům fyziky 1 (KFY / KMZB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / KMZB1 - Matematika k základům fyziky 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1. Úvod, výroková logika.2. Množina, kartézský součin, relace, zobrazení.3. Posloupnost a její limita.4. Funkce, definiční obor, obor hodnot, graf funkce.5. Limita a spojitost funkce.6. Vlastnosti limit a pravidla pro výpočet.7. Derivace.8. Derivace - pravidla pro výpočet. l'Hospitalovo pravidlo.9. Diferenciál funkce jedné proměnné, Taylorův royvoj.10. Lokální vlastnosti spojitých a derivovatelných funkcí.11. Globální vlastnosti funkcí.12. Průběh funkce.13. RezervaCvičení:Obsah cvičení bude odpovídat obsahu přednášek.

Získané způsobilosti

Naučit studenty základním poznatkům z teorie funkcí jedné reálné proměnné, tyto poznatky procvičit na příkladech a potom aplikovat při popisech jednoduchých fyzikálních situací.

Požadavky

Prezenční forma:Zápočet - získat během semestru alespoň 250 bodů, z čehož nejméně 100 bodů musí být ze dvou zápočtových písemek. Za 2 zápočtové písemky lze získat maximálně 200 bodů. Dále lze body získávat za účast na cvičení (max. 100 bodů) a za domácí úkoly (max. 100 bodů). Domácí úkoly budou vždy zadány k danému tématu a na jejich vyřešení budou 2 týdny.Zkouška: úspěšné absolvování zkouškové písemné práce (získá-li studtent ze zápočtových písemek více než 150 bodů, lze zkouškovou písemku odpustit), zodpovězení dvou otázek z okruhů uvedených v osnově předmětu. Kombinovaná forma:Zápočet - odevzdání seminární práce (domácích úkolů).Zkouška - úspěšné absolvování písemné práce, zopodvězení dvou otázek z okruhů uvedených v osnově.

Garant

doc. RNDr. Jan Kříž, Ph.D.