Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do elektroniky (KFY / KUE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / KUE - Úvod do elektroniky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základy teorie sítí stejnosměrných proudů. / Řešení střídavých sítí.2. Jednobrany a dvojbrany, maticové řešení. / Řazení dvojbranů. Diferenciální parametry dvojbranů a jednobranů.3. Přechodové jevy v obvodech RL,RC. / Přechodové jevy v obvodu RLC.4. Harmonická analýza periodických signálů. / Obdélníkový, pilový a trojúhelníkový signál v praxi - generátory tvarových kmitů.5. Elektronky a polem řízené tranzistory. / Katalogové údaje, měření a výpočet parametrů.6. Teorie PN přechodu, polovodičové diody a jejich použití. / Výpočet usměrňovače. Násobiče napětí. Diodový detektor, omezovač. Seriové a paralelní řazení diod.7. Bipolární tranzistor, čtyřpólové parametry. / Měření parametrů. Katalogové údaje.8. Základní typy zesilovačů. / Stabilizace pracovního bodu.9. Zpětná vazba v zesilovačích. / Speciální zesilovače.10. Vysokofrekvenční zesilovače a stabilizované zdroje.11. Harmonické oscilátory . / Lineární integrované obvody.12. Modulace a demodulace, rozhlasový přenos. / Televizní přenos.13. Logické integrované obvody. / Obvody sekvenční, čítače, registry a paměti.14. Spínací polovodičové součástky. / Fotoelektrické prvky a zobrazovače.Náměty cvičení navazují na přednášku.

Získané způsobilosti

Poskytnout základní informaci o teorii výpočtu a návrhu základních analogových a logických obvodů a uvést přehled o součástkové základně elektroniky.

Literatura

http://kurzy.uhk.cz

Požadavky

Písemná část zkoušky alespoň dobrá je podmínkou pro ústní zkoušku.

Garant

doc. RNDr. Josef Hubeňák, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Hlúbik