Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy organické chemie (KFY / KZAOC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / KZAOC - Základy organické chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět organické chemie, charakter organických sloučenin, atom uhlíku, vazby v organických sloučeninách, vzorce a modely organických sloučenin.2. Klasifikace organických sloučenin, jejich názvosloví,přehled základních typů organických reakcí.3. Alkany, příprava a reakce, praktické použití alkanů, ekologie a toxikologie alkanů. Alkeny a alkiny, příprava a reakce, praktické použití alkenů a alkinů.4. Areny, příprava a reakce, praktické použití arenů, ekologie a toxikologie arenů.5. Halogenderiváty uhlovodíků, příprava a reakce, praktické použití, ekologie a toxikologie halogenderivátů.6. Alkoholy, fenoly a ethery, příprava a reakce, průmyslové aplikace, toxikologie alkoholů, fenolů a etherů.7. Aldehydy a ketony, příprava a reakce, praktické použití.8. Karboxylové kyseliny, příprava a reakce, praktické použití.9. Substituční deriváty karboxylových kyselin, příprava a reakce, praktické použití.10. Funkční deriváty karboxylových kyselin, příprava a reakce, praktické použití.11. Nitrosloučeniny, nitrososloučeniny, příprava a reakce, průmyslové aplikace, toxikologie nitrosloučenin a nitrososloučenin.12. Aminy, příprava a reakce, průmyslové aplikace, toxikologie aminů.Diazoniové soli, azosloučeniny, příprava a reakce, průmyslové aplikace.13. Organické sloučeniny síry, fosforu a křemíku, organokovové sloučeniny, příprava a reakce, praktické použití, toxikologie organických sloučenin síry a fosforu.14. Heterocyklické sloučeniny kyslíku, dusíku a síry, příprava a reakce, praktické použití.

Získané způsobilosti

Seznámit se s charakterem oboru, strukturou organických sloučenin, jejich vlastnostmi a praktickými aplikacemi (výroba barviv, léčiv, tenzidů, plastů aj.)

Požadavky

Zkouška - písemná část (podmínkou splnění je správné řešení minimálně poloviny úloh testu)- ústní zkouška (vyžaduje znalost přednášenho učiva včetně aplikací)

Garant

Mgr. Hynek Dostál, Ph.D.